Joi 2 martie, ora 16:00, la sediul editurii JUNIMEA din Parcul Copou se va desfășura ediția nr. 188 a Clubului JUNIMEA-SCRIPTOR.
Lansare de carte: „Vânturând țara” de Artur Gorovei, volum apărut în colecția „Efigii”, ediție coordonață de Liviu Papuc și Olga Iordache.
Invitat: Ștefan S. Gorovei.
Prezentări de Cătălin Turliuc și Liviu Papuc.
Amfitrion: Simona Modreanu.

Volumul concentrează scrierile de călătorie prin țară (în jurul Fălticenilor de origine, prin Bucovina, Ardeal, Moldova, la mare, cu câte o „săgeată” în Oltenia, Basarabia) ale cunoscutului folclorist, om de vastă cultură, rămase până acum risipite prin publicaţiile periodice de dinainte și de după Primul Război Mondial.

Frumuseţile naturii, monumentele arhitectonice, realizările civilizaţiei orășenești și rurale, viața socială cu problemele ei, răscolirea trecutului pe baza documentelor descoperite scoase în felul acesta la iveală – nimic nu scapă privirii agere a călătorului.

Adunate pentru prima dată într-un volum, scrierile de călătorie ale iscoditorului Artur Gorovei vor pune în valoare, în beneficiul lectorilor de astăzi, nu numai frumuseţi ale țării, ci și elemente de viață socială mai puţin cunoscute, sau fapte ale trecutului rămase ascunse până acum. 

(Liviu PAPUC, Olga IORDACHE)